Home » Bijles

Bijles


Moeite op het inhoudelijke vlak van één of meerdere vakken? Een opgelopen achterstand inhalen? Geen paniek, ik help je weer op weg. Lisettes LesLokaal biedt individuele bijlessen in de vakken Geschiedenis, Maatschappijleer, Filosofie, Nederlands en Levensbeschouwing, vanaf de brugklas tot aan het examenjaar en in alle niveaus.

 

Waarom bijles bij Lisettes LesLokaal?

 

  • Bijles van een opgeleid docent in plaats van studenten - studenten staan vaak dichter bij een leerling, omdat ze net van de middelbare school komen. Een docent kijkt naar het leerproces. Welke leerstrategieën werken voor jouw kind en welke niet. Zo voorkom je dat je kind telkens weer in dezelfde valkuilen blijft vallen.
  • Opbouwen van zelfvertrouwen speelt een grote rol - door positieve ervaringen op te doen in het moeilijke vak en het kind succeservaringen op te laten doen, kan het zelfvertrouwen weer opgebouwd worden. Hoe meer zelfvertrouwen in het vak, hoe beter het straks weer gaat.
  • Persoonlijke aandacht voor je kind en de struikelblokken waar tegenaan gelopen wordt - klassen worden steeds groter, waardoor persoonlijke aandacht en een-op-een begeleiding van je kind bijna onmogelijk wordt. Wanneer je kind moeite heeft met een vak en er geen individuele begeleiding is, ontstaat er al snel een achterstand. Het tempo in de klas ligt vaak hoog, waardoor een achterstand snel groter en groter wordt, waardoor je kind het gevoel krijgt te verdrinken.
  • Voorkomen van stress - met buikpijn naar de les gaan van een vak wat je kind moeilijk vind is niet fijn en kan stress veroorzaken. Ook thuis kan dit resulteren in stress, omdat er vaak gevraagd wordt hoe het gaat met het slechte vak. 

 

Hieronder staan de vakken waarin bijles mogelijk is bij Lisettes LesLokaal nogmaals weergegeven. Klik op een vak voor meer informatie over mogelijke valkuilen binnen dit vak. Herken je deze valkuilen bij jezelf? Meld je dan aan voor bijles.